На Басовому Куті люди тепер можуть спокійно набирати воду. Ініціатором акції стала громадська організація «Екодім» спільно з місцевим депутатом. Профінансували відновлення природного джерела окрім програми розвитку ООН, міський бюджет та спонсори.

Ще кілька місяців тому тут не було жодного натяку на благоустрій. Джерело, яке колись било на цьому місці, з часом замулилось, і вся територія перетворилася на болото. Добру справу робили усі гуртом. До відновлення долучились представники ПРООН, громадська організація "Екодім", депутати Рівне ради а також мешканці Басового Кута. Загалом, аби дати друге життя джерелу та облаштувати прилеглу територію знадобилося майже 100 тисяч гривень.

Програма ПРООН діє в Україні з 2008 року. За цей час завдяки їй вдалося відновити майже двадцять джерел. Задоволені відновленням і місцеві жителі.

Біля джерела облаштували зону відпочинку. Не вистачає тут лише смітників. Але цю проблему відновлювачі джерела обіцяють виправити. Олександр Туз. Юрій Кобів. Новини Рівного.