З 1 вересня на базі семи НВК Корецького району запрацювали додаткові дошкільні групи.

Тож ще понад півтори сотні малят з Богданівки, Копитова, Стовпина, Великого Клецька, Користі, Калинівки та Cамострілів зможуть отримати дошкільну освіту, а їхні батьки – реалізувати своє право на працю. Крім того, у планах місцевої влади – за тиждень розпочати роботу ще чотирьох груп у Сторожівському, Сапожинському, Колодіївському та Дивенському НВК. Це дасть змогу охопити дошкіллям ще до півсотні діток Кореччини.

Водночас у грудні в селі Харалуг запрацює дитсадок на 25 місць. Відтак в районі додатково дошкільною освітою охоплять 233 малюки, а також виконають президентське завдання щодо створення додаткових місць в дитсадках, зазначив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Тим часом реорганізація малочисельних шкіл у НВК дозволяє на місцях зекономити бюджетні кошти, адже можна ефективно використати площі та зекономити на комунікаціях і харчоблоках, підсумував Олексій Губанов. Загалом у Корецькому районі функціонує 9 повноцінних дошкільних закладів та 13 – у складі навчально-виховних комплексів, різними формами виховання охоплено майже тисячу малюків від 1 до 6 років.

Тим часом за останні три роки на Рівне нщині запрацювали майже сотня оновлених, реконструйованих та розширених дошкільних навчальних закладів. На це спрямовують гроші цільової субвенції із держказни. Так, в області реконструюють і розширюють діючі заклади та відкривають дитсадки, які не працювали з 90-х років. Відтак, у садочки додатково влаштували майже 5 тисяч маленьких краян. Тим часом, виконуючи президентські ініціативи, цьогоріч у дитячих навчальних закладах області планують створити понад півтори тисячі нових місць. А загалом у порівнянні з 2010 роком рівень охоплення дітей дошкільним навчанням в Україні зріс майже на 10 відсотків.