Керівництво обласної ради незадоволене станом написання проектів сільськими громадами на Рівненщині. Тому зібрало чергову нараду. Просили голів сільських громад звернути особливу увагу на пріоритетні напрямки розвитку своїх населених пунктів.

Майже 37 мільйонів гривень залучили за останні три роки сільські та селищні громади області на втілення власних проектів. З них одинадцять мільйонів з державного бюджету. Проте, така ситуація не влаштовує обласне керівництво. Кажуть, можна було залучити і більше, якби окремі сільські та селищні голови працювали, а не протирали штани.

Вкотре навчити або заохочити голів писати проекти, керівники області вирішили через погані показники у 2013-му році. Для прикладу у Гощанському районі цьогоріч не написали жодного проекту, у Зарічненському - підготували лише один, а у Млинівському - два. Президент "Волинського ресурсного центру" Василь Кашевський впевнений, окремі сільські та селищні голови просто не вірять в те, що можна виграти грант. Тому ділиться досвідом Польщі.

Але, незважаючи на не надто активне написання проектів, в області є й успішні приклади. Так Світанівська сільська рада Корецького району залучила майже триста тисяч гривень інвестицій на виконання соціальних проектів.

Нагадаємо, цього року шість районів Рівне нської області вибороли право на участь другому етапі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Ще два райони включені до резерву. Переможцями у наступному етапі стануть 4 сільради в кожному районі, проекти яких конкурсна комісія визнає найкращими.