Новий навчальний рік і нова шкільна програма. Її цьогоріч доведеться опановувати не лише учням перших, других та п'ятих класів, а й вчителям. Вже у другому класі школярі почнуть вивчати абсолютно новий предмет - Сходинки до інформатики.

Перший дзвоник у селі Рясники Гощанського району - свято для учнів та батьків. Букети скромніші, ніж у міських школах, однак сценарій святкування подібний. Вітання першачків, подарунки, вітальні слова, та виступи юних дарувань школи. Сільський голова каже, завдяки старанням батьків влітку вдалося замінити частину вікон у школі. А також вдалося провести потужний інтернет у школу.

Директор школи впевнений, нова програма діткам сподобається, адже тепер уся школа оснащена інтернетом. До того ж меценати допомогли облаштувати новий комп'ютерний клас для другокласників.

Семикласниця Катерина Поліщук про потужний інтернет у школі чула, однак каже він під паролем. Та дівчина не сумує, адже перше вересня це не лише навчання, а й зустріч з друзями.

Провайдери розповіли, найкраще забезпечені інтернетом Рівне нський, Дубенський, Сарненський, та Дубровицький райони. До того ж у кожному селі пріоритетними є саме школи, тому для них у провайдера передбачені знижки.

Окрім новітніх технологій у Ряснинській школі радіють новоствореній підготовчій групі дошкільнят. Нині тут навчатиметься 10 малюків п'ятирічного віку, адже дитячого садочку у селі немає.