Найгарніший янгол тепер житиме у Рівному. І хай він виявився металевим, все ж охоронятиме місто і його мешканців від зла. Конкурс металевих янголів став частиною фестивалю ковальства «Металеве серце України». Півтори сотні професіоналів з України, сусідньої Росії, Чехії, Болгарії, Британії, Нідерландів, навіть, Японії приїхали показувати свою майстерність. Ділилися досвідом між собою, а ще давали майстер-класи цікавим.

Десятки горен, молот й ковадл. Це у Рівному у розпалі ковальський фестиваль «Металеве серце України». Півтори сотні професіоналів та їхніх учнів показують на що здатні. Кому цікаво — дають спробувати.

Ковальство справа не тільки чоловіча. Власним прикладом показує й доводить це Мар’яна. Родом дівчина із Чернівців. Уже рік, як вчиться у свого дядька, рівненського коваля.

Фестиваль «Металеве серце України» у Рівному проводять удруге. Приїхали сюди ковалі не з пустими руками, а з ангелами. Серед десятка вибирали найкращого. Серця підкорив архангел Михаїл. Народився він у «Кузні Росич» на Київщині. Троє ковалів протягом трьох тижнів експериментували із його формами: гралися із поставою, перебрали десятки крил, а ще добирали обличчя.

Поряд з українськими майстрами працюють закордонні гості. Приїхав, як і обіцяв торік, коваль із Нідерландів. Із собою Хууб Сенсен прихопив 130-кілограмову інсталяцію. Викував її 40 років тому, щоб розказати своє життя.

Зараз Хуубу 74. Кожна сходинка у металі, каже, символічна. Нагадує про друзів, власну сім’ю, вибір дороги у житті.

На запрошення нідерландця дві доби до Рівного добирався коваль із Токіо. На фестивалі готується показати, як метал уміє перетворювати на кота.

У середмісті Рівного молоти дзинчали два дні. Кожен майстер попрацював і над подарунком – прикрасою у волосся металевій «Даринці Щедринці».

Уквітчали металеву красуню у День міста. Так півтори сотні ковалів разом із городяни відзначали 730 річницю Рівного. Результат святкування згодом встановлять біля "Лебединки".