Хто каже, що у Рівному немає патріотів, буде ой як неправий. Є! Щонайменше 800! Саме стільки юних рівнян взяли участь в акції "Моя маленька вишиванка". Вони невтомно упродовж двох годин дефілювали червоною доріжкою на Майдані Незалежності. І були вдягнені у національний одяг. Звісно, вишите вбрання ще не робить людей патріотами. Однак якщо дітей змалку привчати пишатися рідним, то і надалі вони з гордістю представлятимуть батьківщину.

Учасниками акції, яку організувало управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівне нського міськвиконкому,стали діти віком до 10 років, вбрані у вишиванки.

Діти самі або разом із батьками чи рідними пройшлися червоною доріжкою - спеціально сконструйованим подіумом на майдані Незалежності, показати численним глядачам дійства свої вишиванки і згодом отримати фото на згадку. Адже зі світлин учасників згодом сформують спеціальний буклет. Разом з батьками та маленьким братиком на рівненський майдан у вишиванці прийшла Ліка Борейчук.

Учасницею акції "Моя маленька вишиванка" стала і Софія Теслик. Її батьки зареєстрували за декілька хвилин до початку дійства. На камеру дівчинка розповідає вірш про Україну.

Дефіле у вишиванках на День Незалежності у Рівному влаштовували й раніше. Але якщо позаторік вишиванки демонстрували професійні моделі, то минулоріч уперше учасниками дійства стали звичайні рівняни - 24 серпня 2012-го в Рівному успішно відбулося "Сімейне дефіле у вишиванках", під час якого вишитий український одяг рівняни демонстрували сім'ями. Цього ж року організатори вирішили дещо оновити формат дійства, відтак на подіум вийшли саме діти. Загалом, організатори нарахували близько восьми сотень маленьких учасників.