У рамках святкування Дня Незалежності на рівненському мототреці після майже піврічної перерви знову гуркотіли мотори. Поборотися за Кубок Незалежності зібралися представники п’яти країн: Росії, Польщі, Чехії, Угорщини та України.

Ледь не половина учасників турніру - польські гонщики. Троє спортсменів представляли Росію, ще по одному прибуло з Чехії та Угорщини. Честь нашої держави захищали червоноградець Андрій Кобрин та рівнянин Віталій Лисак.

Вже з перших заїздів стало зрозуміло, що боротьба за перемогу в турнірі розгорнеться виключно між польськими спортсменами. Колишні та теперішні зірки, такі як Павел Месьонц, Мацей Куцяпа, Станіслав Бужа, Маріуш Пушаковські та Якуб Ямрог, були на голову вище за своїх конкурентів. І найцікавіші заїзди розігрувалися також між ними.

Непоступливість польських гонщиків призвела до того, що ім’я володаря Кубку Незалежності мало визначитися лише у заключному старті гонки. Ним, завдяки сміливості та вдачі, став наймолодший представник «кадри» - 22-річний Якуб Ямруг.

Загалом, польські спортсмени посіли перші п'ять місць у турнірній таблиці. Українці виступили невдало, серія невдач вибила з колії Андрія Кобрина, а рівнянин Віталій Лисак без відповідної змагальної практики спромігся набрати лише два пункти та посів 14 місце.