Чекали і дочекалися. Чорнобильці отримали нові квартири. З державного бюджету на купівлю житла мешканцям області які потерпіли від аварії на ЧАЕС виділили 11 мільйонів 700 тисяч гривень. Черговикам придбали 18 квартир у Клевані, по дві у Млинові та Кузнецовську, та 20 у Костополі. Новоселів Костополя вітали урочисто, адже більшість з них живуть в інших районах області.

Березнівчанка Марія Семенович радості не приховує. Тепер вона власниця новенької двохкімнатної квартири у Костополі. Жінка розповідає, усе життя тіснилися з двома дітьми в однокімнатній квартирі у Березному. Тепер житимуть удвох з чоловіком.

На входження у нове житло пільговики чекали багато років, оскільки з 2007 по 2010 роки гроші на придбання квартир чорнобильцям не виділяли. І лише у 2011-у Рівне нщина отримала з держказни 2 мільйони 600 тисяч гривень на вирішення житлових проблем пільговиків. Ключі та ордери на квартири новоселам вручив голова облдержадміністрації Василь Берташ.

Після вітальних слів, та вручення ключів щасливі власники йдуть на оглядини нового помешкання. Більшість новоселів живуть у сусідніх районах, однак до переїзду уже готові. Роботу будівельників оцінили, тепер і нових сусідів шукати можна.