Мікробізнесом по безробіттю. Служба зайнятості від початку цього року видала одноразову допомогу на започаткування власної справи майже чотирьом сотням громадян. Ще півтисячі безкоштовно навчилися основам підприємництва. Здебільшого власну справу за державної підтримки молодь в сільській місцевості чи малих містах.

Два роки тому Василь Миронець звільнився з роботи і вирішив перетворити власне хобі на прибутковий сімейний бізнес. Закінчив курси підприємництва, отримав одноразову допомогу і відкрив фотостудію у Гощі. Нині тут працюють разом з дружиною і про зміни в житті - не шкодують.

Віра Янчук ще 5 років тому працювала швачкою. Отримавши і знання і допомогу від служби зайнятості відкрила власну справу. Бізнес розвивається і нині в маленькому ательє стажується ще троє людей, вже за місяць вони отримають роботу офіційно.

Від початку року одноразову допомогу для відкриття власної справи отримало понад 360 чоловік. В одні руки даєть близько 10ти тисяч гривень. Тобто виплати соціальної допомоги одразу за рік.

Аби отримати стартап від держави достатньо звернутися за цим до служби зайнятості. Далі - пройти курси підприємництва і... можна починати втілювати амбітні плани в життя.