Тиждень перевірок готовності шкіл у Рівному у самому розпалі. Комісії оглядають споруди ззовні й усередині, перевіряють протипожежну безпеку, харчові блоки, санітарні кімнати. Чи не найбільше перевіряючих непокоять фасади облицьовані плиткою. За роки зчеплення ослабло, й декорація почала опадати.

У ЗОШ № 11 до нового навчального року підготувалися. Усередині ціле літо білили стіни, а потім відмивали й фарбували підлогу. Блиск тут наводили шкільні прибиральниці.

Косметичні ремонти й нова оргтехніка обійшлися у 170 тисяч гривень. Кошти, пояснює директор школи, спонсорські та батьківські. По 25 гривень на школу здавали учні у травні. А вже у вересні сядуть за відремонтовані парти, показує один із класів директор. Як підготувалися школи до початку нового навчального року інспектують комісії.

В 11 школі ремонту потребує покрівля та система водопостачання й водовідведення. Ремонтувати їх мали за кошти із міської скарбниці. Але роботи так і не розпочалися у канікульний період, бо не встигли на школу виготовити свідоцтво на право власності на нерухомість.

Після огляду приміщення комісією, директор отримала акт готовності школи до початку нового навчального року. Але з іншими рівненськими школами виникають труднощі через фасадну плитку.

Небезпечні фасади у школах мають огородити й повісити застереження. Вже за тиждень до школи йтимуть батьки, щоб ознайомитися зі списками зарахованих першокласників.