Тягар компенсації проїзду пільговиків у громадському транспорті незабаром може лягти на місцеві бюджети. Принаймні такий законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді України. Цей ще не прийнятий документ вкрай обурив міського голову Рівного. Адже на сьогодні розмір компенсації пільгового проїзду в Рівному становить 18 мільйонів гривень на рік і водночас на таку суму за рік у місті ремонтують дороги. Тож у разі прийняття законопроекту Рівному доведеться відмовитися або від тролейбусів, або від ремонту вулиць.

Першим питанням порядку денного члени міськвиконкому розглянули стан виконання бюджету міста Рівного за перше півріччя 2013-го року. Начальник міського управління бюджету і фінансів звітує: план із наповнення бюджету перевиконаний.

Віктор Шульга каже, така тенденція спостерігатиметься до кінця бюджетного року. Члени міськвиконкому звіт затвердили. Під час розгляду питання про порядок надання пільгового проїзду у тролейбусах міський голова Рівного знову почав нарікати на столичних керманичів. Мовляв, гроші на компенсацію пільгового проїзду не надійшли із держбюджету. А ще Володимира Хомка обурив законопроект, який зареєстрований у парламенті.

Міський голова Рівного попросив присутніх на виконкомі представників політичних партій звернутися до своїх депутатів у Верховній Раді, щоб вони протистояли цьому законопроекту. Дискусії виникли під час розгляду питання про доповнення комісії, яка спостерігатиме за підготовкою ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період. Члени виконкому запропонували дві кандидатури - Івана Солодухи та Ігоря Мічуди. Проти обох виступив Володимир Хомко.

В результаті члени міськвиконкому не підтримали подані кандидатури. Однак міський голова обіцяв повернутися до питання включення представників громадськості до житлово-комунальної комісії на наступному засіданні виконкому.