Дефлімпійці з Рівненщини хотіли більше бачити українських вболівальників під час змагань у Софії. Міжнародні Дефлімпійські ігри, які пройшли у Болгарії з 26 липня по 6 серпня були непростими, кажуть їхні призери. Викладалися максимально. І результат став показовим для України — друге місце. З часу незалежності на цих іграх українці показали себе найліпше

Із двома срібними та однією бронзовою медалями повернулися додому із ХХІІ Дефлімпійських ігор представники Рівне нщини. У Софії вони змагалися із дзюдоїстами, легкоатлетами та ганяли у футбол. Щоправда фанатів, а по завершенню ігор, їхніх гучних святкувань перемоги збірної, не було.

А ще чимало суперників: усіх разом, включно зі збірною України, 4200, із 86 країн світу. Сергій Драч за перемогу біг дистанцію у 400 метрів.

Дзюдоїстка Катерина Гусєва єдина представниця Рівне нщини в Українській збірній, яка чує та розмовляє без сторонньої допомоги. Вона сама хвилюючись, зізнається, як психологічно важко їй було у Софії через травмоване плече. І хоча у грудні його прооперували, але від переживань ще не позбавилася.

Тепер вони троє та решта спортсменів української збірної за ІІ місце України у Дефлімпійських іграх 2013 отримуватимуть стипендії від Президента. А це 15 тисяч гривень щомісяця протягом двох років. Ще протягом року теж щомісяця місцевим спортсменам виплачуватимуть по тири тисячі гривень із обласної скарбниці.