Останій шанс для абітурієнтів стати студентами. 8 серпня у Вищих навчальних закладах оприлюднять списки із прізвищами юнаків і дівчат, яких зарахували на бюджетну форму навчання. Це буде третя хвиля зарахування бюджетників. Хто її проГавить, вступити до омріяного інституту чи університету та вчитися зможе лише за гроші. Уважними варто бути і тим, хто до списків студентів бюджетної форми навчання не потрапив. Бо хоч і невеликий, але шанс вчитися безкоштовно все ж є.

Третя хвиля рекомендацій до зарахування на бюджетну форму у ВНЗ на старті. Три дні матимуть щасливчики, чиї імена з'являться у списках 8 серпня, щоб принести в омріяний інститут чи університет, оригінали документів.

Бути пильними, а ще аналізувати й вираховувати кроки наперед радять абітурієнтам громадські активісти. Навіть, якщо свого прізвища у списку рекомендованих на бюджетну форму навчання, Ви не знайдете, шанси бути зарахованим й навчатися безкоштовно усе ж є.

Ризик є, додають активісти. Тому радять добряче подумати, віднести оригінали у ВНЗ, де прізвище серед рекомендованих на бюджетну форму, чи сподіватися на талан, та подати документи до омріяного навчального закладу. Й молити Бога про вільне бюджетне місце, після закінчення третьої хвилі вступу.