На змагання із пожежно-прикладного спорту до обласного центру цьогоріч приїхали двадцять п'ять команд з всіх районів Рівненщини. Пожежно-прикладний спорт – є обов’язковим для рятувальників, адже саме в таких умовах вони готуються бути пильними на роботі, у надзвичайних ситуаціях - гасити пожежі, надавати допомогу і рятувати людей.

Це перший вид змагань. Сходження по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху. Загалом свою фізичну підготовку спортсмени-рятувальники демонстрували у чотирьох вправах. Окрім першої вправи це подолання 100-метрової смуги з перешкодами, естафета та бойове розгортання.

За ходом змагань уважно спостерігає начальник головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівне нській області Володимир Оглобля. Під пильним наглядом керівництва спортсмени демонструють високі результати.

Особливістю цьогорічних змагань є огляд рятувальної техніки, за підсумками якої також буде визначено переможця. Оцінюють пожежні машини за декількома критеріями.

І хоча на чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту команда Рівне нської області посіла шістнадцяте місце, цей етап змагань є підготовкою спортсменів до Кубку України, який відбудеться в місті Чернігові.