У Рівному не можуть знайти місце для будівництва памятника Тарасу Бульбі-Боровцю. Його хочуть збудвати вже цього року до Дня Незалежності. Проте чи встигнуть не знають. Заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук пропонує перенести освячене місце з Проспекту Миру ближче до Облдержадміністрації. Проте не всім подобається його ініціатива. Тож де буде стояти перший у світі пам’ятник Бульбі-Боровцю дізнавались наші журналісти.

Про зведення пам’ятника генерал-хорунжому УПА Тарасу Бульбі-Боровцю чиновники говорять уже кілька років. Нарешті вирішили будувати монумент на бульварі Директорії у Рівному. Цьогоріч у березні на сторіччя народження командувача, місце під майбутній памятник освятили і заклали камінь. Утім заступник міського голови Сергій Васильчук вважає, що це місце для памятника незручне.

За виступає і керманич області. Розповідає рівне відвідують закордонні делегації. А новий памятник поруч з будинкм обдержадміністрації дозволить їм краще дізнатимя про українських героїв. Да і місце це зручніше.

Проте такі ініцативи не всім до вподоби. Пропозицію перенсти місце зведення споруди дяекі місцеві політики сприйняли ,як грім серед ясного неба.

Головний архітектор майбутнього монументу Володимир Стиасюк каже, коли розпочнеться будівництво нового паямтника ще невідомо. Хоча пропозиція будівати памятник біля облдержадміністраці йому не довподоби. Зрештою крапку у цій справі поставлять міські обранці. Вони і вирішеть де стоятиме памятнику Тарасу Бульбі -Боровцю.