Замість бездоріжжя - нова дорога. В селі Маща Костопільського району з'явилася новозбудована білощебенева дорога. Проклали її до місцевого кладовища, оскільки це була найпроблемніша ділянка сільських доріг. На цьому роботи не зупиняють, будують й інші комунальні шляхи. Нині у Костопільському районі їх зробили близько половини. Такі білощебеневі дороги уже є у всіх шістнадцяти районах області.

Негода - роботі не завада. Це одна з трьох доріг у селі Маща, на якій кипить робота будівельників. Працюють за новаторською технологією, яку перейняли за кордоном. Щебінь для будівництва беруть з місцевого Берестовецького родовища, а відсів довозять з сусіднього, Сарненського району. Це дозволяє розвивати не лише будівельну, а й добувну галузь регіону.

Дванадцять тисяч тонн будматеріалів - саме стільки уже використали на будівництвор нових доріг. І це лише тринадцять з двадцяти шести запланованих об’єктів району. Місцеві жителі кажуть, такі дороги - спасіння у селі.

А це уже збудована сільська дорога. Проклали її до кладовища за рішенням самих селян. Вісімсот сімдесят метрів бездоріжжя замінили за два дні, витративши на це сто шістдесят тисяч гривень.

Дорога надійна, запевняють будівельники. Якщо її не перенавантажувати та вчасно грейдерувати, слугуватиме не один рік.

Таке активне будівництво комунальних доріг - результат ініційованих Президентом України інвестицій у розвиток будіндустрії. Якщо у 2011 році ремонт доріг розпочинали в області з шістдесяти двох мільйонів гривень, то нині держнадходження - сто чотири мільйони.

Одне робоче місце у будівельній галузі гарантує працевлаштування п'яти людей у суміжних. Відтак, з розвитком будівельної справи області покращують і працевлаштування населення.