Три роки позбавлення волі за 10 смертей – м’яке покарання. Так вважають у прокуратурі Рівненської області і таки готують апеляцію на вирок Рівненського районного суду.

Нагадаємо, нещодавно той призначив покарання водію мікроавтобуса, який скоїв жахливе ДТП на Водохреще - три роки позбавлення волі та позбавив на два роки позбавив права водіння транспортними засобами.

Саме ДПТ сталося 19 січня 2012 року . Тоді бус з паломниками занесло на слизькій дорозі поблизу Рівного, той вилетів на зустрічну смугу, де зіткнувся з «фурою». В результаті ДТП 10 людей загинуло, ще 5 - отримали травми. Водій автомобіля вижив, його відразу взяли під варту. Вироку суду він чекав півтора роки перебуваючи у СІЗО. Олега Степанюка звинуватили у недотриманні безпечної швидкості руху та у тому , що мікроавтобус їхав на літній гумі. Тож призначив йому міру покарання - три роки за гратами. В Обласній прокуратурі такий вирок вважають м’яким і готують апеляційну скаргу. До слова, у міліції відкрите кримінальне провадження і проти дорожників, адже та ділянка дороги де сталося ДТП - була не посипана, а дорожнє огородження відсутнє. Саме їх вважають винними у трагедії і родичі потерпілих та загиблих у аварії.

Три роки позбавлення волі отримав водій мікроавтобуса, який скоїв жахливе ДТП на Водохреще