На Рівненщині стрімко зменшується кількість провакцинованих дітей. Медики занепокоєні, батьки все частіше відмовляються у проведенні профілактичних щеплень. Лікарі кажуть у цьому винні засоби масової інформації, що розповсюджують знання про шкідливість вакцинації та необов'язковість її проведення. Проте, така інформація хибна, вважають вони, і може призвести до летальних випадків.

Чи робити профілактичні щеплення дитині? Таким питанням задається не одна пара батьків. І як показує статистика, все більше відмовляється від вакцинації. У минулому році щеплення провели двадцяти трьом тисячам дітей. Цього року - біля вісімнадцяти. Окрім свідомої відмови батьків, є й інші причини такої статистики.

Неритмічна поставка та карантин. З 12-го грудня минулого року в забороні була уся вакцина підприємства, яке є одним з найбільших постачальників медичних препаратів в області.

Більше того, у місті очікують нову поставку вакцини на усі групи інфекції. Препаратами забезпечені - справа за згодою батьків. Медики кажуть, ситуація з проведенням щеплень по Україні критична. Рівне ж поки тримає допустимі межі. Проте, колективний імунітет міста можуть підірвати діти, які взагалі не мають щеплень. Таких - 464-ри. Спеціалісти впевнені, це може стати серйозною проблемою соціуму. Й перші ластівки уже є.

В Україні роблять 10 обов'язкових профщеплень. Це менше, ніж у інших країнах світу. Та і така кількість не завжди дотримується українцями. Медики б'ють на сполох та закликають до вакцинації.