Літо цього тижня схоже на ранню осінь і прохолодне як ніколи. Проте, вечори у Рівному гарячі. У парку "Лебединка" місцева молодь влаштовує вогняні шоу. Останнє відбулося днями. Приборкати вогонь зібралися традиційно біля карети сердець.

Перетягнути вогонь, ковтнути трохи керосину та кинути вогняну кулю для них - звичайна справа під час прогулянки в парку "Лебединка". Юра та Тетяна - "гаряча" пара в буквальному розумінні слів. Вони - фаерщики, учасники місцевого колективу вогняного перфоменсу.

Щоб шоу вийшло видовищним, тренуються щодня. Нові вогняні па шукають в Інтернеті та купують спеціальне приладдя. До прикладу, на такий номер шоу вогняна палиця, драгонстафф, коштує вісім сотень гривень. Та дороговартісні атрибути, розповідають, не головна перепона у фаєр-справі.

Досвід переймають у колег з інших міст та країн. До Рівного на студентські канікули з Воронежа приїхала Олександра Жовнір. Крім медичної науки у Росії вивчає і фаєр-справу. Каже, вогонь скрізь однаковий, тому поділитися з колегами секретами власної безпеки під час виступу - чи не найголовніше.

Вогняні перфоменси місцеві фаєрщики проводять щомісяця. Наразі ж готують нову програму з новими костюмами та неочікуваними номерами.