Хіба лише у присутності одного з батьків. Такі зміни внесла ВР ще й травні цього року. Під час літніх канікул правоохоронці стежать, аби як діти, так і власники розважальних закладів цих нововведень дотримувались. У протилежному випадку - штраф.

Аби не платити штраф, власник розважального закладу має контролювати своїх відвідувачів, а саме їх вік. Для цього має повне право вимагати документи. Не залишать осторонь правоохоронці і батьків неповнолітніх. Якщо після 22 години вечора їхню дитину помітять у розважальному закладі - мами з татами відповідатимуть згідно адміністративного кодексу щодо неналежного виконання своїх батьківських обов'язків.

Правоохоронці Рівне нщини стежать за неповнолітніми не лише вночі, а й вдень. Контролюють, аби їм не продавали алкогольні напої. Адже з початку року таких випадків зафіксовано вже 83.

Підприємців не лише позбавляють ліцензій за продаж алкоголю неповнолітнім, а й вони ще платять штраф. Так сума його становить 6.800 гривень. Продавцю також дістанеться. Він сплатить 510 гривень.