Сталося це на подвір'ї багатоповерхівки на вулиці Буковинській. Семирічна дівчинка потрапила у пастку через те, що колодязь був лише накритий шматком фанери. Медики виявили у дитини забої голови та м'яких тканин тіла. А каналізаційній колодязь закрили через півгодини після інциденту працівники водоканалу, на балансі якого і знаходиться цей об'єкт.

Пані Юлія зі сльозами на очах згадує шосте липня. Тієї суботи вона разом із семирічною Вікторією збиралися на прогулянку. Дівчинка не дочекалась, поки мама вдягнеться і побігла на двір. За десять хвилин рівнянці зателефонували сусіди, щоб повідомити - маленька Віка впала у відкритий каналізаційний колодязь. Мама дівчинки стрімголов побігла до місця, на яке вказали діти-свідки інциденту.

Рятувальники не забарилися. Приїхали за 5-7 хвилин та визволили дитину з пастки. Однак, і цього часу перебування під землею вистачило - дівчинка налякана до сьогодні, обєктиву відеокамери нашої знімальної групи весь час намагалась уникнути. Адже, цей пристрій нагадує Вікторії про той випадок. Серйозних травм у дитини лікарі швидкої не виявили. Проте, на всяк випадок Віку з мамою відвезли до лікарні. За цей час колодязь вже встигли закрити.

Пані Юлія розповідає, скільки себе пам’ятає цей колодязь зажди був закритим. Чому саме у ту суботу замість люка отвір прикривала фанера - не розуміє. Мама дівчинки припускає, що в цей день працівники водоканалу проводили ремонтні роботи, втім ні попереджувальної загорожі, ані люка на колодязь не встановили. Натомість головний інженер підприємства переконує, 6 липня ніякі ремонтні роботи там не проводились, а люк, ймовірно, вкрали шукачі металу. Після дзвінка мешканців у аварійно-диспетчерську службу на місце події виїхала бригада.

І таких не закритих належним чином каналізаційних колодязів або ж зламаних каналізаційних люків не лише у цьому дворі, а й по всьому місту вистачає. В цьому ми переконались, завітавши із головою однієї із громадських організацій на подвір'я будинків. Активіст письмово звернувся до різних комунальних підприємств, аби колодязі накрили люками. Адже переважна більшість таких пасток знаходиться на прибудинкових територіях.

Проблема відкритих каналізаційних колодязів постала не сьогодні. І найчастіше, таке виникає через шукачів металу. Тож якби пункти металобрухту відмовились приймати люки, а встановлювали їх такими, що неможливо вкрасти - подібні випадки взагалі не ставались. Маленька Віка після падіння зазнала забоїв голови та м’яких тканин тіла. А ще дівчинка почала боятися темряви та не відходить від мами. Пані Юля написала заяву до міліції та прокуратури, аби винні понесли покарання.