Рідні та медики кажуть - внаслідок ДТП, а у міліції, мовляв, через падіння з висоти.

Максиму 16 років. Його знайшли під вікнами гуртожитку на околиці Рівного. Вахтер, яка чергувала тієї ночі, почула, що за дверима щось відбувається. Коли вийшла на вулицю, побачила травмованого юнака, над яким схилився невідомий чоловік.

Коли Максима привезли до лікарні, він був у вкрай важкому стані. Травми, кажуть медики, були дуже серйозні. Юнака врятували, але збирати його довелося буквально по частинах.

Хлопець переніс кілька операцій і вже може говорити. Каже: того дня він гуляв зі своєю дівчиною. Ввечері провів її до гуртожитку, а сам поїхав на зйомну квартиру. Останній спогад, каже Максим, як лягав спати.

Юнак запевняє: того дня випив лише бокал пива і п'яним не був.

Втрату Максимом пам’яті медики називають ретроградна амнезія. Це часткова втрата пам’яті, коли людина не може згадати як отримала травми. Біля Максима постійно чергує його мати. Жінка вважає, що сина збила машина, а його, вже непритомного, підкинули на сходи, щоб зімітувати падіння з висоти.

Медики, які оперували Максима, теж вважають, що він міг отримати травми в результаті ДТП.

Але в міліції схиляються до іншої версії. Правоохоронці вважають, що Максим намагався залізти в кімнату до своєї дівчини, але не втримався та зірвався вниз.

Вірити в цю версію мати Максима відмовляється. Каже: її сина знайшли на сходах, а вікна кімнати, де проживає його дівчина, виходять на іншу сторону. До того ж, Максим завжди боявся висоти. Жінка жаліється, що за весь час, що її син знаходиться в лікарні, ні в неї, ні в нього міліція не взяла показів. Скаржитись на правоохоронців мати прийшла в прокуратуру. Тут її заяву прийняли та пообіцяли у всьому розібратись.

Якщо судмедексперти підтвердять, що отримані Максимом травми є наслідком дорожньо-транспортної пригоди, міліціонери обіцяють докласти всіх зусиль, щоб знайти винуватця аварії. Але чи не пізно буде його шукати, якщо з моменту можливої автопригоди вже минуло майже 3 тижні.