Оголені чи одягнені? На це питання шукали відповідь вчора відвідувачі нової виставки сучасного мистецтва. Боді-арт у світлинах та на рівнянках представили митці з Ізраїля. Тематика натільних малюнків найрізноманітніша: архітектура, квіти, кораблі та герб Рівного. Виставку з живими полотнами у місті проводять вперше.

Ізраль та Україна імпровізовано вітаються рукостисканням. Дівчата позують фото- та відеокамерам, на день перетворившись у живі картини. Їх художник - ізраїльський майстер боді-арту Слава Адам. Прапор та герб на тілах вимальовував 6 годин. Опісля, зізнається, українські дівчата таки найкращі.

Митець ділиться - писати боді-арт не просто. Адже полотно живе: рухається, дихає та інколи просить їсти. Працювати потрібно швидко і точно. В роботі використовує фарби, що не злущуються та дають тілу рухатись. Наносить їх пензлем або спеціальним приладом - аерографом. Розповідає, в мистецтві тіла без маленьких хитрощів - ніяк.

Живі полотна не довговічні. Хоч не хоч, а змивати фарби приходиться. Тому художник працює в тандемі з досвідченим фотографом Георгієм Столяровим. Усі світлини в експозиції - його авторства.

Одна з цікавинок виставки - імпровізована Стіна плачу. Нехай спорудили її з картонних коробок лише за день та призначення не змінили.

Помимо виставки організатори планували провести й майстер-клас з боді-арту. Не вийшло. Кажуть, рівняни ще не зовсім готові до оголеної натури.