В свої творіння жінка вкладає не тільки екологічно чисті матеріли але в ласну душу та вірування українського народу. За два роки майстриня зробила понад півтисячі ляльок. кожна з яких оригінальна та неповторна. Вона впевнена, її творіння із запахом цілющих трав принесуть радість не тільки дітям, але й усім, хто хоч раз візьме таку екоіграшку до рук.

З цих матеріалів і починається життя ляльки. Їх рівненська майстриня Олена Вербець виготовляє два роки. Образ кожної іграшки, каже рівнянка, спочатку вимальовує в уяві і вже потім береться до роботи. Та ескізів попереднього не начеркує.

А ще жінка кожну ляльку наповнює сухими травами або соломою, для запаху. Кожна пахне по-різному. От і подруга майстрині - Оксана, замовила для доньки третю ляльку.

За два роки майстриня-самоучка виготовили більше півтисячі оригінальних ляльок. І нині має чимало замовлень, то ж допомагати взявся її чоловік.

Над своїми іграшками майстриня не просто працює. В них, каже, вкладає душу. Тож кожен виріб унікальний. Всі ляльки навіть різні обличчя мають.