Сьогодні усі віряни святкують День святих апостолів Петра і Павла. Проте у Рівному до Свято-Покровського собору прямують не лише з нагоди празника. У храмі замироточила ікона Пресвятої Богородиці «Одигітрія Дорогобузька». Таке мироточення – рідкісне.

Хто з щирою молитвою, хто з подякою чи проханням про здоров’я та благословення стоїть до ікони. Пресвята Богородиця «Одигітрія Дорогобузька» замироточила. Написав її у 98-му іконописець з Гощі Олександр Лаворик. З того часу ікона знаходилася у нижньому храмі собору.

Мироточіння цієї ікони – рідкісне. Адже це не оригінал, а точна копія «Богородиці-Одигітрії». Її знайшли ще у 60-тих роках минулого століття на розвалинах церкви в селі Дорогобуж, що на Рівне нщині . Нині ж оригінал знаходиться у обласному музеї. Про мироточіння копії ікони настоятель собору каже, це – добре знамення.

Це перший святий лик з ікон храму, що проявив себе. До речі, копіювався він на території собору. До цього ікони, що мироточать та кровоточать сюди лише привозили. Та прихожани не залежно від цього завжди схиляють голови та просять одного.

Ікона залишиться у верхньому храмі Свято-Покровського собору. Адже, за традицією святий лик, що проявився залишається там, де це відбулося.