Депутатка Рівнеради вважає, що саме немиті і погано вбрані люди, котрі облаштувалися на тротуарі в самому центрі міста, створюють Рівному негативний імідж. На осіб без постійного місця проживання, котрі нині із дня в день обживають місце поблизу Театрального майдану, депутатка поскаржилася міліціонерам під час міськвиконкому. Із тим, що таких людей варто би привести до ладу, щоб не псувати міського пейзажу, погодився і Володимир Хомко. Однак міліціонери нагадали обранцям про... права людини.

Закликала щось зробити з рівненськими безхатьками на засіданні міськвиконкому депутат Рівне нради Марія Конощук. Мовляв, на Театральній площі постійно зустрічає одного-двох бомжів. "Забирати" їх звідти хоча б на декілька годин у день, мити та перевдягати запропонувала депутатка. Однак, за словами правоохоронців, цього робити не можна.

Питання дійсно актуальне, - зазначив міський голова, тому доручив Марії Конощук на черговій сесії підняти це питання, щоб усім гуртом звернутись до депутатів Верховної Ради.

Окрім теми безхатьків, на міськвиконкомі знову говорили про багатостраждальне тролейбусне управління - тариф на одноразовий проїзд учнів і студентів у другому півріччі 2013 встановили на чверть дешевше. Тобто знову повернулись до проїзду за студентським та учнівським квитком. Допомогти грошима вирішили і міській лікарні, пообіцявши виділити 100 -150 тисяч гривень на придбання стентів, необхідних хворим при інфаркті міокарда. Після його діагностування лікарі швидкої спочатку надають хворому необхідні медпрепарати для згущення крові, а потім привозять у лікарню. І тут вже зволікати не можна.

На ці кошти придбають 10-15 стентів, які зберігатимуться в лікарні та встановлюватимуться пацієнтам за потреби. Не змогли оминути увагою члени міськвиконкому ситуацію із забороною використання швидкою проблискових маячків. Про це міський голова почув учора в ефірі Першого місцевого.

Натомість, у засобах масової інформації вже з'явилась інформація, що мовляв таке сталося через зволікання з процесом подання потрібних документів, зі страхуванням і з самими дозволами на автомобілі.