Лише третина абітурієнтів Рівненщини довіряє техніці і користується електронною системою подачі документів, решта воліють приносити папери особисто до приймальних комісій. Черги до технічних секретарів є, але не довжелезні. Немає нарікань і на збої електронної системи, як це було у попередні роки.

Не через інтернет, а особисто подавала документи на вступ у 5 ВНЗ рівнянка Софія Касенюк. Щоб було із чого вибрати. Витратила два дні, бо їздила у столицю та до Львова.

Софіїну маму сервіс у вишах, до яких вони їздили, здивував. Приємно.

Тим часом до рівненських ВНЗ, на відміну від столичних, хоч і не довжелезні, але черги є. Тетяна прийшла підтримати сестру Ірину. Їхали до Рівного недалеко, із села Верхівськ, що за 16 кілометрів. У списку вони - №86. На спеку й те, що ніде присісти, не скаржаться.

Приносить особисто документи цього року абітурієнтів менше, ніж торік. Більше почали довіряти, кажуть у приймальній комісії, електронній системі.

Реєструють заяву технічні секретарі в середньому 20 хвилин. В НУВГП на нові спеціальності неочікуваній ажіотаж.

Стежать традиційно за вступною кампанією громадські активісти. Абітурієнтам радять ознайомитися із правилами вступу у кожному ВНЗ, куди планують подавати документи. Увагу потрібно звертати на мінімальний бал на профільний предмет.

Софія про прохідний бал уже не хвилюється. Має гарні результати ЗНО. Сподівається вступити на державну форму навчання на спеціальність "журналістика". А поки вступна кампанія триватиме, вирішила поїхати до моря відпочити.