Це не лотерея, не розіграш і не благодійна допомога Королівства українським студентам. Це державна стипендія на навчання від українського Міністерства освіти. Майже за 2,5 тисячі кілометрів студентка "Острозької академії" із Рівного вивчатиме інформаційно-комунікаційні технології.

Днями Ольга Родзен диплом бакалавра отримала, а до нього ще й стипендію на навчання у Шефілдському університеті у Великобританії. Про навчання закордоном, зізнається, ніколи не мріяла. Викладач в університеті "Острозька академія" запропонувала подати заявку на стипендію від Міністерства освіти України.

Її пояснення, чому хоче навчатися закордоном, українських чиновників переконало. Ольга у списку українських студентів, які навчатимуться державним коштом закордоном. Їй український бюджет оплатить навчання за рік — це 250 тисяч гривень, покриє витрати на проживання, харчування, наукову роботу й транспортні витрати. разом — 400 тисяч гривень.

Студентка тепер уже Британії, на сайті університету знайомиться із новим життям, яке розпочнеться із жовтня.

Те, що донька виграла стипендію й поїде вчитиметься за 2,5 тисячі кілометрів, здивувало маму. У школі, каже, Ольга вчилася добре, а не на відмінно, а коли стала студенткою, почала дивувати своїми успіхами. Майбутній фах ІТ технології та кібернетика вона теж вибирала разом із сестрою.

До переїзду ще 2,5 місяці. Час на канікулах Оля присвятить англійській. А як складеться життя вже за рік, не загадує. Мріє тільки знайти хорошу роботу в Україні зі своїм британським дипломом.