Допомога більше не швидка. Тепер карети "швидкої" такі самі учасники дорожнього руху - як і решта, а їхні проблискові маячки загорнуті в чорні сміттєві пакети. Автівкам, котрі рятують людське здоров'я і життя, потрібні ліцензії на використання спецсигналу. Їх видає Державтоінспекція, і ці ліцензії платні, а ось грошей на них у медиків немає. Ще на початку цього року "швидку" підпорядкували обласній раді, обіцяли суцільне покращення. А на ділі - медики винні гроші міліціонерам, а хвилини людського життя залежать від дорожньої ситуації.

У стільки може обійтися одній автівці виїзд на виклик з увімкненою сиреою. Тож світлові попереджувальні вогні медики навіть обгорнули сміттєвими пакетами. А все через те, що не мають ліцензії на використання світлових та й звукових сигнальних пристроїв. Внаслідок реформування, нині всі "швидкі" переводять на баланс обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Відтак...

А на продовження дозволу вмикати маячки - грошей немає. Тож тепер на дорозі карети швидкої - нарівні з іншими автівками. Лікарі та водії обурені, екстрено дістатися на виклик стає неможливо.

Намагаються швидше, кажуть, та їдуть як можуть. Бо за незаконне використання та встановлення спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв штраф чималий.

Крім того, транспортний засіб можуть взагалі поставити на арештмайданчик. Це все мало цікавить пана Сергія. У нього стався мікроінсульт. Для нього головне нині - швидко доїхати до лікарні.

Медики ж сподіваються, що невдовзі зможуть використовувати проблискові маячки. Бо, кажуть, жодні ліцензії не коштують життя людини. Про це мають подумати і ті, хто прописав такі вимоги.