Українська фотографія. Чим особлива та яка вона показали у Рівному. Виставку світлин відкрили у честь презентації дебютного фотографічного альбому. "Кращі світлини фотографів України" - перше видання, де представлено роботи п'ятнадцяти авторів з різних куточків нашої держави. Кожен на шести глянцевих сторінках показав власне бачення світу через об'єктив фотокамери.

15 найкращих! Рівне на день зібрало досвідчених, титулованих та відомих фотографів України. З Одеси, Львова, Києва, Луцька та інших міст вони приїхали на відкриття виставки власних робіт. Ними ж презентували перше в своєму роді видання "Кращі світлини фотографів України". Ініціатор всього - місцевий фотохудожник Олександ Харват. Розповідає, ідею виходу такого альбому запозичив у колег з Європи. Все задля того, щоб вперше зафіксувати феномен "української фотографії" на папері.

Видання готували цілий рік. Відбирали не лише фотомитців, а й їх світлини. В результаті - показали українську фотографію з різних сторін.

Фотографує, бо це його професія. Володимир Дубас приїхав з Львова. Презентує світлини, відзняті на спортивних подіях. Скрізь динаміка, рух та вишкіл тіла. Проте, каже, це лише частинка його фотоархіву.

Подібних фотовидань в Україні досі не було. Друкували хіба що підбірки ретроспективних світлин окремого жанру. Митці таким проектам радіють і висловлюють сподівання щодо подальшого їх росту.

В планах - друге видання. За рік, а то й швидше. Адже географія представлених фотографів: вісім областей з двадцяти чотирьох.