В обласному центрі люди збирають гроші на лікування хлопчика хворого на рак. Благодійні скриньки розставили у торгових закладах міста. Втім знайшовся умілець, який вирішив наживаються на чужому горі і вкрав пожертви. Незнайомцю не пощастило - його зафіксувала відеокамера.

Аскольду 5 років. У лікарню потрапив навесні. Дуже схуд і перестав ходити. Спершу медики зробили йому операцію, а потім поставили страшний діагноз – рак.

Аскольд вже пройшов один курс хіміотерапії. Після неї почалися ускладнення: стоматит і токсичний гепатит. Хлопчик потребує ще три хіміотерапії. Він в тяжкому стані. Але надія на одужання є. Його готова прийняти на лікування Ізраїльська клініка. Однак, сума, яка для цього потрібна, для батьків хлопчика не підйомна - близько 150 тисяч євро. Тому на допомогу прийшли всі небайдужі люди. У торгових закладах міста поставили скриньки для збору коштів на порятунок дитини.

Коли скринька була повна, до закладу зайшов незнайомець і поцупив її. Це зафіксувала відеокамера, встановлена у магазині, який знаходиться на Проспекті Миру. Продавець саме відійшла на хвилину.

Працівники закладу та рідні дитини у міліцію про крадіжку не заявили. Мовляв, немає часу ходити до правоохоронців на покази. Та як це зробити процесуально правильно – не знають. Адже гроші були власне не їхні.

Правоохоронці радять рідним написати заяву, інакше шукати злочинця не будуть. Батьки поки думають. Збір пожертв поки припиняють. Адже вже зібрали 80 тисяч доларів і везуть хлопчика на лікування у Італію. Втім просять всіх, кому знайоме обличчя крадія, повідомити їм.