Працюватимеш на виборах - підвищи свій рівень знань в системі он-лайн. В Україні створено ВЕБ-ресурс для дистанційного навчання членів виборчих комісій. Сьогодні із ним знайомились у Рівному. Питання актуальне, адже під час кожних виборів в нашій державі виникає купа порушень - часто через незнання членами комісій законодавства.

Система он-лайн навчання членів виборчих комісій дозволяє за мінімальних організаційних та матеріальних витрат охопити максимальну аудиторію, підтримувати зворотній зв'язок із користувачами та контролювати зміст навчальних матеріалів. Тепер, усі хто хоче працювати на наступних виборах та має доступ до всесвітньої павутини на сайті Центральної виборчої комісії може знайти цю систему. У ній знаходяться тестові запитання, документи та інформація щодо проведення виборів, зокрема законодавство та підзаконні акти. Така форма поповнення знань для членів виборчих комісій, сподіваються фахівці, буде набагато ефективнішою. Адже, зазвичай на навчання виділяється не більше 10 днів та відбувається воно аудиторно.

До того ж виборче законодавство в Україні постійно змінюється і для того, щоб знати усі тонкощі виборчого процесу необхідно якісно і належно організовувати навчання працівників виборчкомів. Результати аудиторного навчання це підтверджують.

Окрім прогалин у системі навчання членів ОВК у проведенні виборів в Україні існують і інші проблеми.

Презентації про переваги системи он-лайн навчання пройдуть у 26 містах України. А вже восени організатори планують провести навчання для представників політичних партій щодо застосування цієї системи.