У кінці червня у місті Луганську під егідою Федерації гирьового спорту України проходив Чемпіонат України з гирьового спорту. Це був відбір до збірної команди України для участі в Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що відбудеться на початку жовтня в Афінах.

В Чемпіонаті України взяло участь близько 150 учасників з 15 областей. Збірну Рівне нської області очолював заслужений тренер України Леонід Момотюк. У складі команди були: Анастасія Бондар, Оксана Маліновська, Іван Сердюк, Юрій Будько, Юрій Чубаєвський, Микола Фесюк, Іван Макаренко та Михайло Наливайко.

З відмінним результатом та званням Чемпіонки України 2013 року повернулася у великий спорт майстер спорту України міжнародного класу, Президент Рівне нської обласної Асоціації гирьового спорту Оксана Маліновська. Виконавши вправу ривок гирею 16 кг – 243 рази, що на 28 разів більше нормативу майстра спорту міжнародного класу, вона стала Чемпіонкою у ваговій категорії до 60кг та виборола путівку на Чемпіонат світу. Зазначимо, що рекорд світу в даній ваговій категорії – 254 рази.

Не менш чудово виступили і інші представники збірної Рівне нської області. Так, серед юніорів Анастасія Бондар та Іван Сердюк у ваговій категорії, відповідно, до 60 кг та до 70 кг вибороли бронзу, Юрій Чубаєвський у ваговій категорії до 75 кг – срібло, а Микола Фесюк виконав норматив майстра спорту України та виборов четверте місце.

Дуже потужно виступив майстер спорту Іван Макаренко. У ваговій категорії до 75 кг він виборов срібло серед дорослих з результатом 239 підйоми (103 рази поштовх двох гир по 32 кг та 136 разів ривок). Тепер він сміливо, разом з Оксаною, може готуватись до участі в Чемпіонаті світу в Афінах.