Спроба пояснити широкому колу глядачів гравітаційну взаємодію та експеримент із "намистом Ньютона", відзнята на відеокамеру стала сенсацією на YouTube. За 4 доби ролик зібрав понад мільйон прихильників наукових цікавинок.

Автори відео звернулися за консультацією до Стіва Мулда, британського вченого, який і пояснив феномен "намиста Ньютона". Щоб детальніше проаналізувати фізичне явище, оператори знімали його в уповільненому темпі. Сповільнена зйомка дала можливість детальніше роздивитися, як довжелезна металева вервиця "тримає хвилю", падаючи додолу, допомогла у спробі з'ясувати, що саме відбувається під час експерименту зі зміною траєкторії намистин.

Науковець Стів Мулд помістив чимале намисто у спеціальну ємність. Намистини важливо складати таким чином, аби вони не заплутувались та вільно виходили зовні, не перешкоджаючи одна одній. Кінець намиста слід залишити приспущеним донизу, аби смикнути за нього та надати відповідного прискорення. Що ж врешті відбудеться? Намистини почнуть падати вниз, прискорюючись дедалі сильніше. Чим вище експериментатори піднімали ємність із намистом, тим більшою ставала швидкість намистин. Вчені пояснюють цей рух законом інерції. Траєкторія руху намиста у результаті експерименту ставала дедалі складнішою, а "хвиля" вервиці піднімалася все вище й вище.