Через недофінансування закладу якісне лікування дітей доволі проблемне. Єдиний на область санаторій потребує оновлення медичної апаратури, а коштів не має. Військовослужбовці та духовенство купили своїм підопічним небулайзер.

Чотирнадцятирічний Максим нині випробовує новий небулайзер - прилад для проведення інгаляції. В обласному дитячому туберкульозному санаторії медичний апарат з"явився днями.

Щорічно у санаторії лікується більше шести сотень дітей, тубінфікованих, або які перебували серед таких. Про небулайзер тут мріяли давно. Та самотужки придбати прилад, який коштує чотири тисячі гривень, грошей не мали. Розповідають, фінансування вистачає лише на медикаменти, харчування дітей, виплату зарплати працівникам та оплату комунальних послуг. Тих, хто може допомогти почали шукати військовослужбовці 13 армійського корпусу. Звернулися до духовенства.

Подарований небулайзер в кілька разів ефективніший за інгалятори, якими донині користувалися в дитячому санаторії. Однак, одного такого приладу в закладі все ж не досить.