Вихідними на Чайкіній алеї молоді майстри Рівного показали, на що здатна свіжа кров у народному мистецтві. Презентували як традиційні напрямки декоративно-ужиткового мистецтва, так і зовсім нові. Як виявилось, солодки танк, духмяний кіт та свічки, що зникають в повітря, - зовсім не нісенітниці, а а справа рук рівненських умільців.

На Чайкіній алеї, за кінопалацом "Україна" розквітли не лише троянди, а й творчість молодих майстрів Рівного. Окрім вишивки, писанкарства та кераміки ми вирішили пошукати шось нестандартне та нове. Довго ходити не довелось. На початку алеї ми зустріли Ірину Пилипенко. Жінка у декретній відпустці не лише виховує сина, а й опановує мистецтво різьби по свічках. Ідею та техніку знайшла в інтернеті. Для роботи використовує спеціальний кольоровий парафін. У середині такої свічки стержень, склад якого майстриня тримає в секреті. Адже при горінні парафін не стікає, а випаровується.

А ось ця жінка робить букети, але не з квітів. Навіть танк, рояль та корабель у її руках стають солодкими. Юлія Коляда професію інженера полишила 3 роки тому. Каже, хобі робити композиції з цукерок стало приносити не лише задоволення, а й гроші. Тепер її творіння замовляють з усіх куточків України.

У своїх 14 Яків Гумінський знається на травах, опанував шиття та розпис по тканині. Його духмяних котиків розкуповують на ура. Для дітей це не лише іграшка, а й чудове заспокійливе перед сном. Всередині іграшка наповнена м'ятою та мелісою.

Вражало рівнян і мехенді. Так називається мистецтво розпису тіла індійською хною. Пройти повз такої краси знімальна група не змогла. Процес виявився надзвичайно кропітким та специфічним.

15 хвилин роботи художниці позаду. І на руці ось така краса. Тепер буде чим похизуватися колегам на роботі.