Рівне очима рівнян. Знімати й надсилати відеороботи знову запрошують на конкурс "Моє Рівне-730". Конкурс відкрили удруге, уперше його провели торік. За краще відео подарували планшетний комп'ютер. Цьогоріч обиратимуть п'ять кращих короткометражок у різних номінаціях і за кожну обіцяють по планшету та дерев'яному слону. Минулорічний конкурс приніс славу та визнання найменшому учаснику — Якову Гумінскому. Хлопцю замовили відео. Хоча працював він задарма, але у свої 14 вважає це подарунком долі.

Це частина минулорічної короткометражки, яку на конкурс "Моє Рівне " зробив наймолодший учасник Яків Гумінський. Силуети макові. Рівне нська архітектура з'являлася на дошці посеред його кімнати. Із маком, каже, настільки приємно працювати, що відірватися від роботи неможливо.

Своїми секретами Яків ділиться із друзями. Пояснює як висипати мак та фотографувати. Торік, щоб змонтувати відео про Рівне , хлопець зробив майже чотири сотні знімків. І хоча перше місце віддали не йому, вважає: той конкурс дав гарний поштовх. Бо після нього йому зробили перше замовлення. Студенти просили допомогти із відеороботою на "Студентську весну".

Щоб весна народилася, Яків зробив понад чотири сотні знімків. І хоча працював без винагороди, дуже старався.

Три дні малював маком по дошці. Висипав п'ять сюжетів. Як і попереднього разу фото перетворив на відео.

Друзі зізнаються: приголомшені побаченим. Подумують і собі щось подібне спробувати.

Мама Якова каже, за розсипаний мак сина не сварить. Коли потрібно, то й сама залюбки допомагає. Вона людина творча, таланти Якова підтримує.

Вступати до ВНЗ Якову ще зарано, йому тільки 14. А от часу на літніх канікулах, каже, достатньо, щоб зробити ще одне відео уже на цьогорічний конкурс присвячений ювілею міста "Моє Рівне -730".

Цьогоріч відеоконкурс "Моє Рівне - 730" дещо змінив формат. Фільмувати обласний центр можна не тільки на мобільний телефон та фотоапарат, як це було торік, а й відеокамерою. Надсилати свої роботи можна до кінця серпня до громадської організації тато-клуб. Фінал проведуть 13 вересня, там і стануть відомі імена цьогорічних переможців у п'яти номінаціях: краще аматорське відео, краще постановочне відео, краща музична робота, краще документальне відео та переможця у категорії юніор. Кожен отримає планшетний комп'ютер та дерев'яного слона інкрустованого бурштином.