З висоти пташиного польоту, заряджені драйвом та готові перемагати. Планеристи зі всієї України з"їхалися на тренувальні збори на аеродром Воронів Гощанського району. Там готувалися до Відкритого чемпіонату з планерного спорту. Вслід за досвідченими спортсменами, до авіаційного спортивного клубу товариства сприяння обороні України, прибули і новачки.

Легко піднятися в небо та майстерно утримуватися повітряними потоками, головне завдання планеристів. Кермувати безмоторним літальним апаратом - їхня пристрасть. Тихішого за планер не знайти. Безгроміння на аеродромі "Воронів" порушує польський учбово-спортивний літак "Вільга-35А", він буксирувальник. Без його помічі до хмар планеру не піднятися.

Потренуватися в польотах на планері з"їхалося близько трьох десятків спортсменів: досвідчені планеристи та початківці. Інколи єдиного бажання піднятися до хмар стає замало. Бо польоти від погоди залежать. А нині над аеродромом небо сіре.

Що не робиться - все на користь, кажуть спортсмени: погода ж під чемпіонат не підлаштується. Тож тренування відміняти не збираються.

Планеристи тут не тільки готуються до чемпіонату, а й інструктують початківців. Досвідом діляться безкоштовно. Для них головне, щоб цей вид спорту не занепадав. От і 17-річний Дмитро Шевченко здійснив свій перший самостійний політ на планері.

Літати - це доля всіх планеристів, кажуть спортсмени. Та до кого з них вона буде прихильнішою цьогоріч, стане відомо 5 липня. В цей день стартує Відкритий чемпіонат України з планерного спорту.