Корецька майстриня-самоучка Юлія Герус почала зводити власний храм ще два роки тому. Та й донині, розповідає, всі роботи по ньому не завершила. Окрім божниці у дівчини є ще й інші вироби із сірників: дзвіниця, будиночки та різноманітні скриньки.

Близько 120-ти тисяч сірників використала корецька майстриня Юлія Герус для спорудження ось цієї церкви, висотою 190 сантиметрів. Зводити її почала ще в травні 2011-го. Та щоби оформити храм остаточно, каже дівчина, потрібні ще місяці. Бо робота ця хоча й приємна, проте поспіху не терпить.

Юлії Герус 21. За професією дівчина - швачка, закрійник. Майструвати із сірників, розповідає, її ніхто не вчив. Захопилася цією справою 5 років тому - "збудувала" дзвіницю. Нині без сірників життя не уявляє. За своїм робочим місцем сидить зранку і до ночі.

Виробляє Юля із сірників, що душа забажає. У колекції дівчини різноманітні будівлі, cкриньки та посуд. А нещодавно до умілеці, поділитися наукою, ще й учень попросився - її дев'ятирічний племінник Владислав. Каже, вміння тітки настільки вразили, що й сам вирішив повправлятися із сірниками. Нині майструє старовинний автомобіль.

Всі ці вироби - тільки початок, впевнена Юлія Герус. У її планах - зведення із сірників зменшеної копії Корецького монастиря. Яким він буде висотою - гадати не береться, та що буде вищим за 190-сантиметрову церкву - впевнена.