У Рівному ходять військові кораблі, цивільні судна та підводні човни. Щоправда не справжні, а їхні зменшені копії. У ДЮСШ №2 стартували обласні змагання з судномодельного спорту. Там школярі демонструють власноруч спроектовані шхуни та випробовують їх на швидкість.

Це зменшена напівкопія швидкісного човна. Гасає радіокерований добряче. Та для його керманича - це тільки розминка. Так готується до своєї черги в обласних змаганнях з судномодельного спорту. А рівнянин Володимир Бакун зі своїм мінікораблем "Принц Уельський"вже готовий. Судно складається з понад тисячі деталей. Парубок згадує, як складав конструкцію.

Витратив хлопець часу ще не багато. Бо іноді йдуть роки на креслення, виготовлення деталей у їхню збірку. Поки аж не вийде зменшена копія бажаного судна.

А цей траулер називають легендарним. Зменшена копія риболовецького судна, кількаразовий переможець обласних та Всеукраїнських змагань. Його Едуард Климчук разом з керівником майстрували рік.

Загалом на змаганнях представлені військові кораблі, цивільні судна та радіокеровані моделі. Тридцять троє учасників з'їхалися з різних куточків Рівне нщини.

Найспритніші та найманевреніші судна та їх проектувальники представлятимуть Рівне нщину на Всеукраїнських змаганнях з судномодельного спорту у липні. Однак, хто це буде - стане відомо лишень завтра.