Кермувальники двоколісного транспорту збирають підписи під зверненням до міського голови. Проситимуть його та депутатів подбати про них та безпеку пересування містом. Якщо парковки уже почали з'являтися, то із велодоріжками, як і раніше, тиша.

Він професійний велотріаліст, чемпіон України 2012 року. Долати перешкоди — його пристрасть. Але не на дорозі. Гасати рівненськими дорогами, зізнається, страшно навіть професіоналам. Через водіїв авто.

Велосипедисти виявилися ще активістами. На круглий стіл запросили представників профільних управлінь та депутатів. Тим, хто прийшов на діалог, розповідають про досвід інших міст. Як поліпшити інфраструктуру у Рівному у студентські роки вирішував нинішній інженер Андрій Шевчук. Розробив концепцію щодо руху й влаштування велодоріжок та велопарковок.

Щоб "причесати" усі велопарковки до єдиного стандарту і щоб вони з'явилися повсюди, потрібна відповідна програма. Вона ж вирішить, так думають учасники круглого столу, відсутність велодоріжок. Їх бракує і водіям автомобілів.

Написати програму поліпшення інфраструктури за найближчий тиждень домовилися учасники круглого столу. Вона має передбачати і велопарковки, і велодоріжки, де, скільки та якої довжини вони мають бути. Поспішатимуть із розрахунками й обрахунками до сесії наприкінці липня, коли депутати вноситимуть зміни до бюджету.

Озвучити цифри, скільки коштуватиме необхідна свобода та безпека, обіцяють згодом. Але вже точно знають на Соборній від ЦУМу до органного залу доріжок для велосипедистів не буде. Дорога надто вузька.