Такі змагання з міні-футболу в Україні відбулися вперше. Їх ініціатор - настоятель Свято-Покровського храму села Велика Омеляна священик Іван Дячук. Два роки тому чоловік зібрав команду юнаків, яких сам нині і тренує. На турнір вже зібрав шість футбольних команд.

Розвивати дітей не лише духовно, а й фізично взявся настоятель Свято-Покровського храму села Велика Омеляна священик Іван Дячук. Вже два роки його учні не лише вчать закон Божий, а й активно займаються спортом. Для цього обрав чи не найулюбленішу гру юнаків - футбол. Подібний турнір проводиться вперше в Україні. Участь у ньому взяли учні недільних шкіл віком від 8 до 15 років.

Чотирнадцятирічний Микола Дзюбук грає у міні-футбол вже 4 роки, однак у такому турнірі бере участь вперше.

На Рівне нщині фізкультурно-оздоровчою роботою охоплений кожен четвертий учень області. І лише 13 відсотків дітей займаються в дитячо-юнацьких спортивних школах. Тому роботу із залучення підростаючого покоління до активного способу життя, до занять спортом нині необхідно посилювати, - говорять обласні чиновники.

Такі турніри дозволяють не лише забрати дітей, які нині на канікулах, з вулиці, а й виростити покоління професійних футболістів.

Однак існують і проблеми. Немає достатньо футбольних полів, тренерів, м'ячів. Обласна влада обіцяє поступово долати перепони у розвитку спорту. Як доказ, на відкритті турніру кожна команда отримала футбольні м'ячі.