У Рівному п'ятирічного хлопчика покусав безпритульний пес. А крайніх, як у нас заведено, - немає. Бабуся малого куди тільки не зверталася, щоб собаку відловили та обстежили чи він, бува, не хворий. Однак усе марно. Відтак, на дитину чекають уколи від сказу.

Півторасантиметрова рана від собачих зубів та синець на нозі у п'ятирічного Дмитрика залишилась на згадку від тієї зустрічі з псом. Все сталося на очах у бабусі хлопчика.

Потому, розповідає жінка, почала шукати тих, хто має відловити та обстежити агресивну собаку. Не знайшла відповідальних і досі. А пса і слід простив. Відтак, невідомо чи заражений чим-небуть чотирилапий.

Ведуть нагляд за рівненськими тваринами у міській ветеринарній лікарні. Розповідають, безпритульних собак, які покусали рівнян, утримуть у спеціальному ізоляторі. Однак, самі чотирилапих не відловлюють. Кажуть, не в їхній компетенції, та й не мають засобів для цього.

А доставляти тварин до ветеринарів мають в КАТП-1728, яке єдине в місті спеціалізується на відлові собак. В підприємстві ж твердять, в їхні обов'язки це не входить. Мовляв, їхня повинність піклуватися тільки за притулком для чотирилапих. На інше грошей немає.

Що робити далі, бабуся Дмитрика й уявлення не має.

Юристи радять написати заяви до міліції, міської ради, ЖКГ та ветеринарної служби.

Чи подаватиме до суду бабуся Дмитрика ще не знає. Каже, спершу треба попіклуватися про здоров'я онука. Бо за тиждень імовірно, доведеться везти дитину до лікарні, робити уколи від сказу.