Літо пора оздоровлення. Якщо не маєте можливості відпочити на морському узбережжі чи за містом хоча б біля річки, поповніть організм вітамінами. Лікарі рекомендують сезонні місцеві ягоди, фрукти та овочі.

Олена Миколаївна з Березнівщини завзято розповідає, чому потрібно їсти чорниці. Каже, сама щодня з'їдає не менше однієї склянки ягід. Особливо смачні вони у лісі. Та й усі домашні, також полюбляють поживні чорниці.

У розпал літа покупці на ринку також обирають місцеві ягоди - чорниці, суниці, смородину, порічки, малину і полуниці. У їхній користі не сумніваються.

Лікарі одностайні. Ягоди і фрукти їсти потрібно усім, однак в міру. До прикладу, вишні рекомендують людям із серцево-судинними захворюваннями. 20 вишень заміняють одну таблетку аспірину. Абрикоси рекомендують тим, хто погано бачить і має проблеми зі шкірою. Чорниці допоможуть діабетикам і знову тим, хто недобачає.

Щодо дітей - їсти можна усі фрукти. Щоправда, алергетикам червоних ягід вживати не радять. А ось чорниці зовсім неалергенні.