Пільгового проїзду - не видно. Рівненські незрячі об'єдналися і вирушили у наступ на перевізників. Перевірити, чи є вже в автобусі пільговики, люди з вадами зору не здатні. Нарікають, що чи не щоразу мусять платити за свій проїзд у громадському транспорті, або залишатися на зупинці і чекати милосерднішого водія. сьогодні незрячі та перевізники зібралися на перемовини.

Вікторія Самчук - інвалід по зору І групи двічі щотижня їде зі Здолбунова до Рівного. дорога й недалека, але і часу, і нервів завжди забирає.

Свої турботи вони розповіли на зустрічі із перевізниками. Але ті мають свою правду.

І 10, і 15 пільговиків зобов'язаний перевозити на внутрішньообласних маршрутах перевізник, наголосив начальник обласного профільного управління. Бо коли проводили тендери, то пільговий проїзд був прописаний без обмежень. Вступився за перевізників їхній керівник. Головний аргумент — збитковість. Якщо маршрути не будуть приносити заробіток, працювати й перевозити пасажирів ніхто не буде.

Вирішити спір та війну між перевізниками й пільговиками може адресна допомога.

Механізм адресної допомоги має запрацювати із 2014 року. Але як відбуватиметься компенсація за проїзд, оплачений готівкою уже пільговикам, вони не знають. Бояться, залишаться й надалі заручниками неузгодженості дій між державою та підприємцями.