Бджола замість скальпелю. Укусами комах-трудівниць лікує хірург на пенсії Федір Аннєнков. Бджолиній отруті, переконаний, піддаються практично усі недуги. Можна за допомогою комах вилікувати навіть ті хвороби, перед якими безсила традиційній медицина. Нову нетрадиційну методику традиційний лікар опановує уже три роки. Першим пацієнтом стала дружина. Результат прийшов уже через три тижні і приголомшив обидвох. Чому жало бджоли виявляється ефективнішим від скальпеля?

Це не проста пасіка - це пасіка-здравниця. Її господар — хірург на пенсії, узявся за нову нетрадиційну методику лікування — апітерапію. Тепер своїх пацієнтів лікує бджолиними укусами.

Зараз лікує трьох недужих. Найскладніший пацієнт — із діагнозом розсіяний склероз. Протягом п'яти років традиційного лікування, каже чоловік, хвороба прогресувала. Йому відмовили ноги, тоді звернувся у здравницю на пасіці.

Це чергова порція "лікарів" для Юрія. За перший курс його вкусили 150 разів. Стільки ж разів жалитимуть й протягом цього курсу.

Лікар із сорокарічним стажем узявся опановувати апітерапію, щоб вилікувати дружину. Вона теж лікар. Три роки тому почала скаржитися на нестерпний біль у хребті. Бджолами чоловік її тоді не кусав. Змайстрував ліжко у вулику й прописав сон усередині.

Один із вдячних пацієнтів, який забувся тут про подагру, віддячив деревом та теслями. Вони навесні змайстрували будиночки. Це не ліжка — а вулики. Та щоб ефект був і від укусів, і від сну у таких здравницях із бджолиним біополем, лікування треба розпочинати із прийому продуктів бджільництва.

Мати пасіку, як у батька й діда, та лікувати — його найзаповітніші мрії. Внуки йдуть своїм шляхом, ставати лікарем поки ніхто не захотів, але пасікою та сном у вуликах цікавляться.

Сон із бджільми та їхні укуси - не тільки бадьорість й здоров'я. Вони лікують практично усі хвороби, переконаний зорянський апітерапевт.

Принаймні його пацієнта, хворого на розсіяний склероз, комахи поставили на ноги й змусили піти.