Перейшов з однієї кімнати в іншу і вже на роботі. Дільничний інспектор з Костопільщини працює і живе в одній хаті. Помешкання так і називається - будинок шерифа.Там він вранці та увечері порається по господарству, а вдень бореться зі злочинністю у семи навколишніх селах.

Дільничний інспектор Віталій Мельник у цьому обійсті буває часто. А все через скарги господаря на свого сина. Мовляв, як хильне оковитої то життя не дає ані батькові, ані матері. Провівши профілактичну бесіду з чоловіком, місцевий шериф повертається до опорного пункту. Робота і дім для Віталія Мельника слова-синоніми. На дворі у вільний час він порається по господарству: вирощує овочі на городі, розводить кролів та свиней. А в цій кімнаті приймає зі зверненнями громадян. Шерифа Віталія на території Золотолинської та Яполотьської сільрад знають всі.

А ще приходять, хто у гості, а хто у справах професійних. Це помешкання на Костопільщині так і зветься - будинок шерифа. Те, що дільничний інспектор працює там, де й живе, тішить сільського голову.

На Рівне нщині це другий за рахунком будинок шерифа. Перший відкрили у Клевані. Невдовзі такий планують облаштувати і в селі Великі Межирічі, що на Кореччині.

Поміж тим, побільшало в області і опорних пунктів міліції. Їх з початку року відкрили дев'ять.