Без гарячого харчування і державних грошей залишилися понад 2 тисячі дітей-чорнобильців Рівненщини. У вересні їхні батьки віддали своїх дошкільнят до груп із короткотривалим перебуванням. А законодавство залишило їх без фінансової підтримки- це 250 гривень щомісяця дітям до 3-х років та 271 гривень дітям з 3 до 8 років. Законодавець чітко передбачив, якщо дитина відвідує виховний заклад, держдопомогу не виплачувати, а перераховувати кошти на гаряче харчування. Ось тільки групи скороченого дня не передбачають разом із вихованням їжу.

Понад п'ять мільйонів гривень до кінця року отримають батьки дітей-чорнобильців, які відвідували групи у садочках короткотривалого перебування. А це 2 130 дітей у 10 районах на Рівне нщині .

Із вересня 2012-го батьки почали водити дітей у дошкільні заклади у групи, які працюють до обіду. Гаряче харчування таке виховання не передбачає. Лишилися вихованці цих 100-та груп короткотривалого перебування і державних грошей, через освіту. Батькам дітей із відповідним статусом, якщо вони не відвідують дошкільні заклади, виплачують 250 гривень щомісяця, дітям з 3 до 8 років 271 гривню.

Про ситуацію без їжі та грошей Президенту доповідав не тільки керівник Рівне нщини. Жалілися напряму і батьки дітей-чорнобильців під час "Діалогу з народом".