Фінал ІІІ Всеукраїнських спортивних змагань «Олімпійське лелеченя», що проходив за підтримки Національного олімпійського комітету, зібрав у міжнародному дитячому центрі «Артек» понад три сотні школярів. Захід спрямований на реалізацію одного із важливих напрямків діяльності Міжнародного Олімпійського комітету – надихнути молодих людей всього світу долучитись до спорту, сприйняти його філософію та жити за олімпійськими цінностями.

Нашу область на спортивному форумі уже втретє поспіль представляла команда «Екстрім», до складу якої увійшли 6 дівчаток і 6 хлопчиків 5-6 класів НВК «Колегіум» міста Рівне .

Змагалися школярі в чотирьох видах програми: презентація команди, спортивна естафета, командна гра «Артбол», олімпійська вікторина та конкурсі стінних газет на олімпійську тематику. Серед 28 команд нашим школярам вдалось вибороти два призових місця: ІІ місце у вікторині «Знавець олімпійського спорту» та ІІІ місце в конкурсі стінгазет «Ми – олімпійська надія України». Команди-переможці та команди-призери на кожному з етапів змагань отримали медалі, дипломи та цінні подарунки від НОК України.

Учасники Заходу мали можливість поспілкуватись з відомими спортсменами-олімпійцями Іриною Мерлені, Інною Осипенко-Радомською, Юрієм Чебаном, Олександром Усиком, Олексієм Торохтієм та іншими спортсменами, які завершили свою спортивну кар’єру. А також у вільний час учасники змагань насолоджувались сонцем та купанням в морі.

Серед запрошених гостей була також і команда з Росії – міста Сочі. Саме там у 2014 році пройдуть ХХІІ Зимові Олімпійські ігри.

З «Артеку» наші школярі привезли незабутні враження від відпочинку та знайомства з українськими спортсменами-олімпійцями.

До змагань команду підготував вчитель фізичного виховання НВК «Колегіум» - Олег Левенець.