Команда рівненських легкоатлетів увійшла до десятки кращих! Із 27 команд рівняни побили власні рекорди. Як результат - 5 золотих та 3 срібні медалі. Та вже з цього понеділка спортсмени вийшли на міський стадіон, аби розпочати підготовку до міжнародних змагань.

На Всеукраїнські змагання у Ялті, команда з Рівне нщини поїхала у досить ризикованому складі. Лише п'ята частина – дорослі, усі інші – молодь. Вони виступали на рівні з досвідченими спортсменами, пліч-о-пліч з олімпійцями та все ж привезли призові місця. Чому так формували команду – розповідає тренер Андрій Попеляєв.

Катерина Климюк, Наталія Прищепа, Олена Колісниченко та Яна Пятковська – юніорки, які "порвали" дорослий чемпіонат. Вони серед досвідчених спринтерів, на естафеті 4 по 400м вибороли золото. Окрім цього кожна з дівчат показала хороший результат на особистих дистанціях.

З початком сезону амбітні плани ставить перед собою і Наталія Прищепа. У Ялті дівчина за рідну команду виступила на 3-х дистанціях та здобула два золота та одне срібло. Тепер, 16 липня вона летить у Італію на юніорський чемпіонат Європи.

На командному чемпіонаті України обрали команду для виступу на Чемпіонаті Європи 22-24 червня у Англії. На змагання від Рівне нщини поїде Анна Ярощук, Ольга Земляк та Вадим Слободенюк. Останній, багаторазовий чемпіон України у стіплі та олімпієць, активно тренується, хоч і доводиться йому долати на рівненському стадіоні ось такі розвалені перешкоди. Проте каже, головне віддаватися на повну та вірити у себе.

Жодної бронзи, лише золото та срібло рівненські легкоатлети здобули у Ялті. Золотим призером юніорського чемпіонату став Дмитро Сірук на дистанції 10 км. Срібло у забігу на 200 м виборов Роман Лук'янчук. І хоч цей спорт індивідуальний та кожен виступає за себе, але без єдності команди – перемоги дістаються важче - кажуть спортсмени.